A for "ACCESS" γιατί?

Γιατί είναι είναι μια πρώτη προσπάθεια αυτοβελτίωσης, πρόσβασης στα ενδότερα των σκέψεων μου αλλά και προσπάθεια για την κατανόηση του συνομιλητή, του συναδέλφου, του φίλου και της οικογένειας ... έπειτα απο τη φοίτηση στο ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Ειδίκευσης Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού του ΠΕΣΥΠ Κοζάνης,και συγκεκριμένα για το μάθημα:"Εργαστήριο ανάπτυξης δεξιοτήτων Συμβουλευτικής και Νέες Τεχνολογίες".

Μαρία Κ. Γεωργίτση



Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Οι ψυχικά υγιείς τρόποι αντιμετώπισης των αρνητικών συμπεριφορών

Οι ανθυγιεινές συμπεριφορές ρουφάνε την υγεία μας και τις περισσότερες φορές μας αφήνουν κυριολεκτικά πληγωμένους, αγχωμένους, θυμωμένους, στραγγισμένους και άρρωστους. Όταν περιβάλλεστε καθημερινά από ανθρώπους και συνθήκες που είναι κατά το πλείστον ανθυγιεινές για την ψυχική σας υγεία, η γνώση αντιμετώπισης τέτοιων συμπεριφορών είναι το κλειδί για την ειρήνη του μυαλού, την καλή υγεία και την ευημερία. Χρησιμοποιώντας ως «όπλο» τα πηγαία καλά σας συναισθήματα, αντί του εγωισμού, βρίκσεστε πιο κοντά στην επίλυση εκείνων των συναισθηματικών τραυματισμών που προέρχονται από τα «ανθυγιεινά» βέλη.  

Μετατρέποντας τα αρνητικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σε θετικά

Μία νέα μελέτη διαπιστώνει ότι αν ένας άνθρωπος πιστεύει πως ένα αρνητικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του μπορεί να έχει και μια φωτεινή πλευρά, είναι αρκετό για να του δώσει ώθηση ώστε να επιτύχει καλύτερη απόδοση σε αυτή την περιοχή της προσωπικότητάς του.

Για παράδειγμα, ένα πολύ απαισιόδοξο άτομο μπορεί να πιστέψει ότι μια θετική πλευρά αυτού του «αρνητικού» χαρακτηριστικού της προσωπικότητας του, είναι ότι την καθιστά πιο ρεαλιστική.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Experimental Social Psychology, διαπίστωσε ότι εκείνοι που είχαν την ψυχολογική ικανότητα να συνδέσουν τον αυθορμητισμό τους με μεγαλύτερη δημιουργικότητα, έδειξαν και στην πραγματικότητα πιο δημιουργικοί σε μια επόμενη εξέταση της μελέτης.

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η γέφυρα: ένα σύντομο, περιεκτικό animation

Το πείσμα, ο εγωισμός, η αδιαλλαξία κάθε άλλο παρά βοηθούν!
Μάλλον οξύνουν τις δυσκολίες και δημιουργούν επιπλέον εμπόδια. Όταν όμως επιδιώκεται η από κοινού εύρεση λύσης και υπάρχει συγκαταβατική διάθεση, τότε όλα γίνονται ευκολότερα!

Δείτε το πολύ σύντομο και περιεκτικό animation.

The Power Of The Words


A for "Access"

A for "ACCESS" γιατί?

Γιατί είναι είναι μια πρώτη προσπάθεια αυτοβελτίωσης, πρόσβασης στα ενδότερα των σκέψεων μου αλλά και προσπάθεια για την κατανόηση του συνομιλητή, του συναδέλφου, του φίλου και της οικογένειας ... έπειτα απο τη φοίτηση στο ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ.




Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς στο πλαίσιο υλοποίησης του  Προγράμματος Ειδίκευσης Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού του ΠΕΣΥΠ Κοζάνης,και συγκεκριμένα για το μάθημα:"Εργαστήριο ανάπτυξης δεξιοτήτων Συμβουλευτικής και Νέες Τεχνολογίες". 

Μαρία Κ. Γεωργίτση